QUARTA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

La quarta revolució industrial  és la quarta era industrial més important de tots els temps.Es caracteritza per una fusió de tecnologies que difuminen les línies entre les esferes físiques, digitals i biològiques.

Klaus Schwab, president executiu del World Economic Forum, l’ha associat a la “segona era de la màquina”.XZX 

es basa en la Revolució Digital, que representa noves maneres en què la tecnologia s’insereix en les societats i fins i tot en el cos humà.[10] La Quarta Revolució Industrial està marcada pels avenços tecnològics emergents en diversos camps: robòtica, intel·ligència artificial, nanotecnologia, computació quàntica, biotecnologia, Internet de les coses (IoT), consens descentralitzat, impressió 3D i vehicles autònoms. Els majors impactes esperats de la Quarta Revolució Industrial són millorar la qualitat de vida, reduir la desigualtat de la població mundial i augmentar el nivell d’ingressos.

Schwab descriu com aquesta quarta revolució és fonamentalment diferent de les tres anteriors, que es van caracteritzar principalment pels avenços tecnològics. La base subjacent del 4IR resideix en els avenços en comunicació i connectivitat en lloc de tecnologia. Aquestes tecnologies tenen un gran potencial per continuar connectant milers de milions de persones a la xarxa, millorant dràsticament l’eficiència de les empreses i les organitzacions i ajuden a regenerar l’entorn natural a través d’una millor gestió d’actius.

Resultado de imagen de quarta revolució industrial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *