PRIMERA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

1r Revolució industrial(Pol):

La revolució industrial va arribar al segle XLX i amb ella va canviar el mon, primer, va arribar a Inglaterra i als EEUU. A poc a poc, el canvi es va anar produint a la resta d’europa: frança alemanya bèlgica i a altres països del món. 

Aquesta època es importantissima perquè es va passar d’un món rural a un  mon industrial. També va ser una època de grans invents, destacant sobre tot un:La màquina de vapor amb aquest invent van néixer el ferrocarril i el vaixell a vapor. el canvi social i econòmic que es produeix en aquesta etapa és radical: aparició d’una nova classe social, el proletariat, d’una nova concepció on el món és cada vegada més petit.

Durant el final del segle XVIII i principi del segle XLX es va produir el segon canvi economic profund en la història de la humanitat. el primer el final del segle XVIII i principi del segle XIX es va produir el segon canvi econòmic profund en la Història de la Humanitat. El primer va tenir lloc durant el Neolític, quan les poblacions del Pròxim Orient van passar d’una economia depredadora a una de productora que els donava el control de provisió d’aliments. El segon gran canvi, que va començar a Anglaterra, tingué lloc quan l’agricultura deixa de ser la principal activitat econòmica per a donar pas a la producció de béns: és el que coneixem com a Revolució Industrial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *